جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.

شکر رژیمی برای افراد رژیمی و دیابتی

فهرست مطالب

شکر رژیمی چیست و چه تفاوتی با شکر‌ دارد؟ شکر رژیمی متشکل از دو بخش ایزومالت و سوکرالوز می‌باشد که ترکیب این دو ماده باعث به وجود آمدن طعمی شیرین اما بدون کالری می‌شود که می‌توان از آن به عنوان یک شیرین کننده رژیمی برای پخت انواع شیرینی و کیک استفاده کرد. شکر گرانول سفید یا شکر سفید، شایع‌ترین نوع شکر است که در تهیه کیک، انوع دسر و نان استفاده می‌شود. این نوع شکر از چغندر و نیشکر استخراج می‌شود که ۹۹٫۹۵ درصد آن ساکاروز است.

آیا شکر رژیمی مانند شکر سفید برای بدن مضر است؟

در جواب شما باید بگوییم خیر. اتفاقا برای سلامتی مفید بوده و بسیار کاربردی نیز می‌باشد. اجازه دهید ابتدا به مضرات شکر سفید پرداخته سپس در مورد شکر رژیمی برای شما توضیح خواهم داد.

تنها مزایای شکر سفید قابلیت استفاده آن در پخت و پز به عنوان شیرین کننده می‌باشد اما مضرات آن بسیار زیاد است که در اینجا چند نمونه از مضرات آن را برای شما آورده ایم:

شکر حاوی هیچ گونه ماده‌ی معدنی یا ویتامین نیست

شکر مملو از کالری است، ولی هیچ گونه ماده‌ی معدنی یا ویتامین در خود ندارد؛ بنابراین، اگر بدنتان را مملو از مواد غذایی حاوی شکر کنید، احتمالا دچار کمبود برخی از مواد مغذی خواهید شد که بد‌نتان برای انجام کارکردهای مناسب معمول خود به آن‌ها نیاز دارد.

شکر تاثیری مشابه‌ی الکل بر کبد می‌گذارد

مضرات شکر به این‌ها محدود نمی‌شوند. مصرف بیش از اندازه‌ی شکر احتمال خطر بروز آن دسته از بیماری‌های کبدی را افزایش می‌دهد که مصرف بیش از اندازه‌ی الکل نیز ممکن است به بروز آن‌ها منجر شود. مصرف بیش از اندازه‌ی شکر دارای اثرات سمی مشابه‌ی اتانول در بدن است.

خطر ابتلا به نارسایی قلبی را افزایش می‌دهد

ترکیبی در شکر وجود دارد به نام گلوکز ۶-فسفات (G6P) که می‌تواند مستقیما بر پروتئین ماهیچه‌ای موجود در قلب تاثیر بگذارد؛ این ماده بر توانایی قلب برای پمپاژ مناسب خون در سراسر بدن تاثیر منفی می‌گذارد. این تغییرات در ماهیچه‌های قلبی، در نهایت، می‌تواند به نارسایی قلبی منجر شود.

شکر رژیمی

باعث رسوب چربی در کبد می‌شود

وقتی بیش از اندازه شکر مصرف می‌کنید، کبد قند اضافه را به چربی تبدیل می‌کند، و به مرور زمان، این چربی می‌تواند در کبد انباشته، و باعث بروز بیماری کبد چرب شود.

شکر می‌تواند باعث پیری زودرس شود

یکی دیگر از مضرات شکر ابتلا به پیری زودرس است. نتایج مطالعه‌ای که در ۲۰۰۹ به عمل آمد نشان دادند، گلوکز می‌تواند به فرایند پیر شدن سلول‌ها شتاب دهد. این مسئله نه تنها می‌تواند باعث بروز نشانه‌های خارجی پیری در انسان شود، بلکه هم‌چنین، می‌تواند به بروز بیماری‌های مزمن نیز منجر شود.

شکر باعث مقاومت به انسولین و دیابت نوع ۲ می‌شود

مصرف بیش از اندازه‌ی شکر می‌تواند باعث افزایش مقاومت سلول‌های بدن به اثرات انسولین شود. در این وضعیت، بدن برای محافظت از خود در برابر اثرات مخرب قند به تولید انسولین بیشتری می‌پردازد، تا حدی که دیگر قادر به تولید این هورمون به اندازه‌ی کافی نباشد؛‌ این وضعیت آغاز فرایند ابتلا به دیابت نوع ۲ است.

و مضرات بسیاری دارد که توضیح دادن آن خارج از حوصله است . حال می‌پردازیم به ماده‌های تشکیل دهنده شکر رژیمی که به طور کل از دو جز ایزومالت و سوکرالوز تشکیل شده است. بریم ببینیم ایزومالت و سوکرالوز چیست و چه مزایایی دارد:

سوکرالوز

سوکرالوز تنها شیرین کننده بدون کالری است که از شکر مشتق می‌شود و ۶۰۰ بار از شکر شیرین تر است. این ماده به راحتی در آب حل شده وبه علت پایداری مناسب به خوبی در پخت وپز قابل استفاده می‌باشد.

فواید سوکرالوز

  • سوکرالوز طعمی شیرین دارد و شیرینی آن در دهان باقی می ماند و هیچ طعم ناخوشایندی در دهان ایجاد نمی کند.
  • سوکرالوز دربدن انرژی تولید نمی کند به دلیل اینکه مانند ساکارز شکسته نمی شود وبه سرعت از میان بدن بدون تغییر عبور می کند.
  •  این شیرین کننده برای کل اقشار جامعه قابل استفاده می‌باشد شامل زنان باردار, مادران شیرده و کودکان درکل سنین
  • از دیگر فواید سوکرالوز اینست که موجب تخریب دندانها نمی‌شود ودوست دندانهاست چون باکتریهای دهان آنرا به عنوان یک منبع غذایی نمی شناسد بنابر این موجب پوسیدگی دندانها نمی شود.

ایزومالت

ایزومالت که از چغندر قند یا نیشکر گرفته می‌شود، به جای ۹۹.۸% حجم شکر، در کلیه محصولات رژیمی این شرکت به کار می‌رود. میزان کالری ایزومالت نصف شکر است که باعث کنترل چاقی می شود، بنابراین برای افراد تحت رژیم های لاغری مناسب است. این ماده سطوح گلوکز و انسولین خون را بالا نمی‌برد و مناسب برای افراد دیابتی است. همچنین از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند که برای کودکان بسیار مناسب است. از دیگر خواص این ماده می‌توان به بهبود بخشیدن به عملکرد روده‌ها اشاره نمود که ناشی از خاصیت فیبری و در نتیجه ملین بودن آن است.

[button size=”medium” style=”primary” text=” شیرین کننده رژیمی ” link=”https://ketovanilla.com/product/%d8%b4%db%8c%d8%b1%db%8c%d9%86-%da%a9%d9%86%d9%86%d8%af%d9%87-%d8%b1%da%98%db%8c%d9%85%db%8c/” target=”_blank”]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *